Keti Koti Project – Ala Sma Tori (Nederlands)

(Click here for the English version)

Keti Koti Project – Ala Sma Tori is mijn nieuwste project, waaraan ik gedurende langere tijd wil werken. Met dit project wil ik aandacht geven aan en vragen voor Keti Koti oftewel de herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen door Nederland op 1 juli 1863 (of eigenlijk 1873 omdat er tot dat jaar nog dwangarbeid bestond). Het zou goed zijn als deze datum, de eerste juli, net als in Suriname ook hier in Nederland een nationale feestdag zou worden waarop we met z’n allen kunnen terugblikken en vooruitkijken, een dag om te helen en om te vieren.

Mijn project bestaat uit portretten en verhalen van allerlei mensen die Keti Koti herdenken en vieren, alsok uit video’s van liedjes / spoken word, en oude foto’s. De ondertitel is dan ook Ala Sma Tori, dat wil zeggen Verhalen (Tori) van Alle / Allerlei (Ala) Mensen (Mensen). Het werk zal worden getoond in verschillende tentoonstellingen en installaties, met de bedoeling uiteindelijk ook een boek te realiseren. De eindtentoonstelling zal plaats hebben van half juni tot half juli 2022, in de Open Space Heesterveld van CBK Zuidoost, Amsterdam. De feestelijke opening zal plaatsvinden op 1 juli 2022, tijdstip volgt.


Tentoonstellingen
Het eerste portret dat ik maakte, van Glenda, is geëxposeerd in M_M_Artspace, in de zomer van 2020. Het tweede portret in de serie is te zien in CBK Zuidoost tijdens de Zomersalon Royaal, van 1 juli t/m 21 augustus 2021. Bovendien ben ik gedurende de maand juli 2021., ook in CBK Zuidoost, uitgenodigd om een pop up – muur te installeren, met een serie van twaalf portretten: drie opzetten in pen en negen voltooide portretten in pen en aquarel.

Argus magazine
Vanaf juni 2021 verschijnt op de achterpagina van Argus magazine een serie ‘Keti Koti Portretten’.

Meer publiciteit:Wordt vervolgd
Voor regelmatige updates check / like de Facebookpagina Keti Koti Project – Ala Sma Tori en / of volg mij Instagram, alsook de hashtags #ketikotiproject #alasmatori

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s